МАРВЕЛ РАБОТИ НА ПРВИОТ ГЕЈ КАПЕТАН АМЕРИКА

По повод 80-годишнината на суперхеројот Капетан Америка, Марвел реши да го адаптира суперхеројот на проблемите со кои се соочува општеството денес. Во ограничената серија „Соединетите

Триумфален настап на македонскиот стрип во Ваљево, Србија

На меѓународниот конкурс во рамки на стрип фестивалот во Ваљево,традиционално дел од наградите отидоа кај македонски автори. Жирито во состав Зоран Стефановиќ, управител на Центарот

Итан Хок ќе ја толкува улогата на главен негативец во Moon Knight

Новата фаза од универзумот на Марвел продолжува на стриминг платформата, Дизни+. Најновиот суперхерој кој ќе добие сопствена серија е Moon Knight. Шоуто веќе ги пронајде