УНИЦЕФ: МИЛИОНИ ВАКЦИНИ ЌЕ ПРОПАДНАТ АКО БОГАТИТЕ ЗЕМЈИ ГО ИСПРАТАТ ВИШОКОТ НАЕДНАШ

Доколку богатите земји го испратат својот вишок на вакцини во сиромашните земји одеднаш милиони дози би пропаднале, велат од УНИЦЕФ. УНИЦЕФ посочуваат дека е потребно