„МУЗИКАТА И ГРАДОТ“ – КОНЦЕРТ ВО ФИЛХАРМОНИЈА

Филхармонија вечер ќе одржи концерт насловен „Музиката и градот“ на кој праизведба ќе доживее електроакустична симфониска поема „Скопје“ од македонската композиторка Ана Пандевска. На програмата

КОНЦЕРТ „24 ИЛЈАДИ БАКНЕЖИ“ НА ФИЛХАРМОНИЈА ПО ПОВОД ДЕНОТ НА ВЉУБЕНИТЕ

Оркестарот на Филхармонија вечер со почеток од 20 часот ќе го одржи традиционалниот концерт по повод Денот на вљубените насловен „24 илјади бакнежи“. На програмата

Концерт на Филхармонија посветен на Саша Николовски -Ѓумар

Филхармонија денеска ќе го одржи концертот „Фанфари за еден пријател“ посветен на маестро Саша Николовски-Ѓумар (1966-2017) со почеток во 20 часот. Диригент на концертот е Габриел Бебешелеа,

Филхармонија в четврток ќе го одржи својот роденденски концерт „Колаж“

Филхармонија в четврток во 20 часот ќе го одржи својот роденденски концерт насловен „Колаж“ на кој како солист ќе настапи руската виолончелистка Анастасија Кобекина, а