ИДНИНАТА Е СЕГА: ДОСТИГНАТ ВРВОТ ВО ТЕХНОЛОГИЈАТА ЗА АВТОНОМНИ ВОЗИЛА

„Арго АИ“ објави детали за напредокот што го постигнале со лидар кој сега може да препознава предмети на многу поголемо растојание, вклучувајќи многу темни предмети

КИНЕЗИТЕ ЈА ОЖИВЕАЈА „БУБАТА“, КАКО ЌЕ РЕАГИРА ФОЛКСВАГЕН?

Иако поради финансискиот неуспех и малите продажби, Фолксваген се откажа од производството на легенарната „Буба“, нејзиниот безвременски дизајн стана дел од колективната свест на љубителите

ШЕГА ЗА ПРВИ АПРИЛ-ФОЛКСВАГЕН СЕПАК НЕМА ДА ГО ПРОМЕНИ ИМЕТО

Германскиот автомоблиски гигант Фолксваген, сепак нема да го промени името на својот бренд во „Волтсваген“ во САД, иако таквата информација беше масивно пренесувана во текот

ФОЛКСВАГЕН ПРЕД ВРЕМЕ ЌЕ ПЕНЗИОНИРА 4.000 РАБОТНИЦИ

Германскиот производител на автомобили Фолксваген планира да укине до 4.000 работни места во своите погони во Германија, нудејќи предвремени или делумни пензии за постарите вработени,

Фолксваген го освојува европскиот пазар на електрични автомобили

Најпродаваното електрично возило во Европа во октомври 2020 година е Фолксваген ID.3, со испорачани 10.475 примероци. Европскиот пазар на автомобили забележа пад на продажбата од