На денешен ден во историјата (11.01) -Хронологија

На денешен ден во историјата се случиле следниве важни настани- 2002 – Првите затвореници пристигнаа во заливот ГвантанамоПо извештаите за тортура, Амнести Интернешнл ја нарече

На денешен ден во историјата (08.01) -Хронологија

На денешен ден во историјата се случиле следниве важни настани- 1994 Рускиот космонаут Валери Полиаков го започна својот рекорден вселенски летПолјаков се задржа на вселенската

На денешен ден во историјата (03.01) -Хронологија

На денешен ден во историјата се случиле следниве важни настани- 1994 Милиони луѓе од поранешните Апартхејд татковини добија јужноафриканско државјанствоРежимот на апартхејдот им го одзеде