На денешен ден во историјата (25.12) -Хронологија

На денешен ден во историјата се случиле следниве важни настани- 1989 година Романскиот претседател Николае Чеашеску и сопругата Елена беа погубениКомунистичкиот водач и неговата сопруга

На денешен ден во историјата (17.12) – Хронологија

На денешен ден во историјата се случиле следниве важни настани- 2010 година – Мохамед Буазизи се самозапалиТунискиот уличен продавач се самозапали како протест против економските

На денешен ден во историјата (22.11) Хронологија

На денешен ден во историјата се случиле следниве важни настани: 22.11. 2005 – Ангела Меркел стапува на должноста-германски канцеларФизичкиот хемичар од поранешна Источна Германија стана