ПОГЛЕДНЕТЕ ВО НОВИОТ ЛУКСУЗЕН ДОМ НА ЃОКОВИЌ

Најдобриот светски тенисер Новак Ѓоковиќ и неговата сопруга Јелена се почестија со екстравагантна луксузна вила вредна 10 милиони долари, која неодамна ја купија во Марбеја, Шпанија.

ШПАНИЈА Е ЧЕТВРТАТА ЕВРОПСКА ЗЕМЈА КОЈА ЈА ЛЕГАЛИЗИРАШЕ ЕВТАНАЗИЈАТА

Откако нивните соседи од Португалија рекоа „не“ на евтаназијата, во Шпанија решија да гласаат во полза на донесување на предлог-законот за евтаназија. Шпанските пратеници со

ВО ШПАНИЈА ЌЕ СЕ ОБИДАТ ДА ВОВЕДАТ ЧЕТИРИДНЕВНА РАБОТНА НЕДЕЛА

Шпанија може да стане една од првите земји во светот што ќе проба четиридневна работна недела. Владата се согласи компаниите заинтересирани за идејата да учествуваат

ГРЕШКА ИЛИ ПРОВОКАЦИЈА? – ШПАНИЈА ВЕЛИ ДЕКА ЌЕ ИГРА ПРОТИВ „ТЕРИТОРИЈАТА НА КОСОВО“

Шпанската кралска фудбалска федерација (РФЕФ) предизвика огромни проблеми во врска со организацијата на мечот од квалификациите за СП во Катар. Тие го именуваа Косово како