ЗА 28 МИЛИОНИ ДОЛАРИ РЕЗЕРВИРАНО СЕДИШТЕТО ПОКРАЈ ЏЕФ БЕЗОС НА ПРОШЕТКАТА ДО ВСЕЛЕНАТА

Некој богат човек платил 28 милиони долари за да лета во вселената со Џеф Безос, објави АП. Агенцијата појаснува дека анонимниот богат човек, основач на

КОЛКУ ЌЕ ВЕ ЧИНИ ПАТ ДО ВСЕЛЕНАТА СО ЛЕТАЛОТО НА ЏЕФ БЕЗОС?

Вселенската компанија во сопственост на Џеф Безос, „Блу Ориџин“, објави дека највисоката понуда која ја добиле за место на вселенскиот лет изнесува 2,2 милиони долари.

Џеф Безос се повлекува од функцијата извршен директор на Амазон

Основачот на Амазон, Џеф Безос, ќе се повлече од функцијата извршен директор подоцна оваа година и ќе ја преземе функцијата извршен директор на одборот, соопшти компанијата во вторникот.