Пази што зборуваш! Британка пред затворска казна во Дубаи поради пцовка на WhatsApp

Една Британка е приведена во Дубаи, откако испратила една единствена пцовка на WhatsApp до нејзината цимерка, која пак отишла во полиција. Жената, менаџер за човечки

WhatsApp во криза, Signal цвета- Симнувањата зголемени за 4.200 проценти

Апликацијата за пораки и видео повици WhatsApp рапидно ги губи своите корисници, откако најави дека ќе ги принуди корисниците да ги споделат своите лични податоци

Турските регулатори започнаа истрага против Фејсбук за собирање податоци

Во текот на вчерашниот ден, турските регулатори започнаа истрага против социјалната мрежа Фејсбук и апликацијата во нејзина сопственост ВатсАп за прекршување на правилата на приватност